V pátek 27.9. mám cestu do Českých Budějovic. Na internetu čtu o plánovaném vysazení, a tak si říkám zajedu do Boršova provětrat streamry, už jsem na ně dlouho nechytal. Kolem desáté přijíždím do Boršova, přejíždím most a horní část revíru je plně obsazena. Zaparkuji pod železňákem. Neponechávám nic náhodě a na prut aftma 5 navazuji vlasec 0.22, na přívěs dávám oranžového bloba na konec bílou luru.  Jdu dolu pod železňák, do vody brodím, až cca 50m pod čističkou. Za nedlouho vodím prvního duháka, ryby jsou opravdu při chuti, atakují moje nástrahy s neuvěřitelnou přesností a v proudu bojují jako tygři. Jednoho přeměřuji metrem, který mám nalepený na prutu a metr ukazuje úctyhodných 27cm, duhákovi se to nelíbí, zatřepe sebou a padá zpátky do vody. Škoda, chtěl jsem ho vyfotit a přihlásit ho do soutěže o nejhezčí rybu. Projdu asi tak necelý kilometr řeky, po 13 hodině musím končit. Celkem se počet ulovených duháků zastavil na čísle 12, až na jednoho byli všichni zhruba stejné velikosti cca 30cm. To už se mi v Boršově dlouho nepovedlo.
Promiňte mi trochu ironie a teď vážně. Chtěl bych se omluvit těm, kteří používají v Boršově vlasec 0.12. Do dneška jsem si také myslel, že je to holí nesmysl. Budu muset, také zjemnit cajk, protože se kterým jsem dnes chytal je to vo ……

Myslíte si, že je s tímto revírem všechno v pořádku. Pokud ne, napište prosím někdo něco. Vždyď nás tam chodí přes 100 a bez nás by ten revír nefungoval, tak by měli brát naše připomínky vážně. Všem děkuji.

Petrův Zdar   Václav Č.

(0)(0)