Boršovský duhák z listopadu 2013

Dnes jsem byl na JČÚS ČRS a jednal s panem Štěpánem o rybářském kalendáři a dalších tiskovinách, které pro ně dělám. Mimo jiné jsme se krátce pobavili o V24. Včera proběhla schůze JČÚS ČRS a MO ČRS 1 a i přes mírné neshody mezi jednajícími stranami byly projednány důležité záležitosti týkající se revíru V24. V jednání je MP režim, který by mohl být schválen již pro rok 2015. Tato změna by se jistě líbila mnoha muškařům, kteří by rádi chytali celoročně, ale omezila by vláčkaře. Dále se řešilo pravidelnější vysazování (to je určitě pozitivní) a preferování velkých ryb. Překvapilo mě, že se údajně budou vysazovat hlavně ryby 0,7 kg a více (na zahájení prý i kusy 70-90 cm)… Preferování velkých ryb sice není úplně podle mého gusta (mě menší 40-45 duháci nevadí, alespoň bude jich v revíru víc), ale pro mnoho rybářů to bude jistě dobrá zpráva. Určitě by bylo dobré více sledovat kvalitu nakupovaných duháků a snažit se je nakoupit za lepší ceny, vzhledem k ročnímu objemu nákupu.

Návrhy hospodáře Milana Hladíka na generalizování a ovládnutí stránek vltava24.cz Svazem neprošly, to je dobře, protože nic takového nechci a jako vlastník stránek bych to ani nedovolil. Stránky vltava24.cz jsou a zůstanou nezávislé a budou zde uveřejňovány názory všech rybářů bez cenzury.

Další problémy, hlavně stavba jezu u železňáku a neustálé hrabání v řece pod mostem E55 asi zmíněny nebyly, ví o tom někdo něco víc?
Více informací nemám, možná by je mohl poskytnout hospodář?

Co je hlavní: diskuze na vltava24.cz má smysl a mnoho věcí se dá změnit/zlepšit.
Jen tak dál, pište, kritizujte, ptejte se. Všechny názory uveřejním.
František Tobiáš

(0)(0)