Scanix: Tak mám pocit, že někteří obyvatelé Boršova mají řeku za skládku či smetiště, která snese všechno a velká voda to pak pěkně uklidí. Tenhle bordel stále narůstá u restaurace Pod skálou, máte někdo tip, jak tuto nelegální skládku zklikvidovat…

Franta T.: Sorry pánové, nějak nebyl čas na administraci a ty komentáře jsem si přečetl až teď. Letos na Boršov chodím nějak míň a výsledky jsou spíš slabší. Zásadní jsou ty (částečně nelegální) úpravy na řece, kvůli kterým zmizelo asi 1,5 km krásných míst. Další problém byla a je zakalená voda, která teče snad už z Lipna. Dále se voda hodně ohřála (8. a 9. 7. už měla 23,5 °C), což ti pstruzi těžce nesou a moc neberou. Lidí je podle prodaných povolenek méně, než loni, ale pořád asi moc. Hlavně úsek od těstárny k mostu je prochytávanej tak intenzivně, že se skoro divím, že se tam dá ještě něco chytit. Boršov je hodně těžký revír a rozhodně ne každý uspěje. Můj bratr, který začíná s muškařením, revír po čtyřech hodinách bez ryby zhodnotil slovy „Je to na hovno, 350 Kč a nechytnu duháka“. Já jich chytil 5, takže to tak špatný nebylo. Ale určitě to není revír pro každýho.

Byl jsem naposledy v pondělí večer a během 2 hodin chytil 5 duháků a dva mi spadli, což bylo dobrý, a v úterý to tak nebralo, že jsem skoro utekl. Za 4 hodiny jsem udělal dva duháky kolem 40. O velkých rybách pře 50 nemůžu napsat nic, protože letos jsem jich chytil snad jen pět. Na rozdíl od Scanixe nepreferuji polomrtvý monstra přes 60 cm, který navíc skoro každej s vidinou, že chytil trofejní rybu, odnese hned domů.

Ohledně té Kristenovy ódy na rakouské revíry: Informace jsou veřejně dostupné, není to tajemství a může tam jet každý, kdo je ochotný si takový výlet zaplatit. Třeba Hurch má slušnou nabídku revírů. Mám to tam rád, ale dvakrát, třikrát za tejden tam jezdit nemůžu. Tak jsem rád, že i při té socialistické ceně za povolenky je tady na jihu co chytat. A kdo napíše že ne, tak to asi fakt neumí.

(9)(18)