Vážení kolegové, po delší době informacemi ohledně revíru Vltava 24. Bouřkové počasí a stavební práce v řece v Českém Krumlově nám komplikují rybolov již téměř měsíc, kdy je voda vytrvale zakalena. Spodní část revíru je z rybolovu téměř vyřazena z důvodu stavebních prací na jezu v Plané. Já osobně jsem si párkrát zachytal v době, kdy průtoky trochu poklesly a voda se trochu pročistila a průhlednost byla okolo 0,75 m. Na nymfu jsem vždy chytil pár krásných hodně bojovných ryb, některé z nich byly schopné utrhnout i průměr 0,18. Klíčem k úspěchu byla trpělivost, jelikož ryby v kalné vodě hůře vidí, čtení vody, jelikož se jim to muselo dát přímo pod nos, a také použití výrazných větších vzorů nymf, ale s menšími kuličkami, aby nebyly moc těžké. V pátek 10.8. jsem takhle měl na prutě za dvě hodiny 7 duháků, jeden mi to utrhnul, největší měl 58 a 2,5 kg. Objevují se i úlovky pěkných potočáků, kteří se po vysazení na revír dobře adaptovali a jsou v dobré kondici. Snad se počasí umoudří a užijeme si podzimní sběr.

Zatím bylo prodáno 110 ks ročních povolenek a 267 denních povolenek, vysazeno bylo 33 q ryb. Poslední vysazení proběhlo ve středu 22.8. a bylo vysazeno 200 kg duháků o délce 45 -50 cm.

Pokud se bude příznivě vyvíjet prodej denních povolenek, počítáme ještě s vysazením přibližně 10 q ryb, hlavní várka, kdy se bude vysazovat i z raftu, proběhne v týdnu od 24.9.

Milan Hladík

Další zprávy o revíru Vltava 24 jsou na stránkách Rady ČRS.

(0)(0)