Já jsem se věnoval první den úseku od železňáku po E55. Nové nadjezí, kde se dali tušit nějací ti duhoví macánci, mě pěkně vypeklo… . Chytil jsem zde jen několik parádních okounů, kteří všichni tak nějak v závěru upadli. Ach ty ruce. Byl jsem po dvou hodinách už docela zoufalý a přesunul se pod jez.
Ve vývařišti na první nához macánek netrefil, ale na druhý už seděl. Cca 55 cm. Mezitím již top fleky níže byly notně proházené rotačkami předchozích, tak nevím, je strašně málo vody… . Prostě další kontakt jsem měl až pod cementárkou, kde už je vidět na most u E55. Tam jsem vyšmrdlal 2 potočáky cca 35-38cm a pln hořkosti, že vysazení duhodravci „někam zmizeli“ jsem pokračoval až k velkým tůním nad E55. Zde jsem konečně trefil na duháky. Teda půl kila neměl ani jeden. Jeden 45cm, ale jak lunt (možná podzimní) a druhý vysoký, ale tak 35cm. Pár jich spadlo, ale obři to nebyli. Cestou zpět jsem zase zkusil vývařiště pod novým jezem. Dostal jsem cca 50cm k hladině, ale výborně využil plovoucí klacky ve vracáku a osvobodil se. Ještě jsem přidal jednoho cca 43cm. Rybu jsem nebral.

čtvrtek jsem vynechal.

Pátek: Opět můj oblíbený železňák. Pln důvěry, že ti nasazenci ještě určitě moc nežerou, jsem opět tvrdošíjně „plenil nadjezí“. Okouni spadnuvší na zahájení padali zase, ale duháka jsem viděl, jen když ho ulovil starší pán na gumičku, víceméně už v ústí do propusti. Inu šel jsem do vývařiště. Tam už nic, ani ty klacky se na hladině netočily :D.

Vyrazil jsem tedy ke kempu, kde již bylo dost rybářů. Co jsem se ptal, tak ti, kdo lovili na zahájení nahoře, neprohloupili… . Inu nasadil jsem po předchozích nezdarech streamerozbraň (sunset blob razí cestu a za ním hopká zajíček) a šel útočit.
Pár kontaktů bylo, ale bylo to nedomrlé. Tak nějak jsem si řekl, že ten blob razí asi až moc a dal dopředu menší zonkřík s límečkem z červený slípky. U hospody byli 2 kolegové, tak jsem je obešel a pokračoval svou pouť dolů po vodě. Cca 100m nad mostem prásk, zdolávačka jaxwině, ryba na horním barevnějším zonkeru… . To bude nasazený dravec. Prdlajs ostroretka přes padesát za sako. Nu, pokračoval jsem dál. Nához do břehu, prásk, pověstná forsáž již dala tušit macánka z rodu duhových. Na spodní hák. Měl 59cm, 2,05kg. šel se kouknout se mnou domů. Konečně, řekl jsem si!

Za mě tedy zahájení celkem vlažné. Dalo se, ale člověk se prošel.

(6)(0)