Včera jsem si dal v práci odpolední, protože po osmý ráno jsem už brodil u limnigrafu. Došel jsem s přestávkama až pod most a postupně vytáhl 4 duháky – tři byli větší kolem 50, dva potočáky 27, 33, několik bílých rybek, pár okounů a štičku 35 na nymfu. Když jsem se vracel, viděl jsem ze břehu jinou, pěknou štiku. Povedlo se mi mušky hodit těsně před ní a jak se pohnula, zasekl jsem, ale její prudký úprk jsem nezvládl a utrhl ji. Tak příště.

Doběhl jsem nahoru, chytil ještě tři střední bojovné duháky, okouna, pár bílých a nedalo mi to, abych se ještě nezašel podívat na tu štiku. Vzhledem k tomu, že je nad suchou plání, pěkně jsem se dneska prošel. Štika tam nebyla, jen tloušť hrubě přes 50, ale ten nymfy nechtěl. Přebrodil jsem, po cestě chytil a pustil okouna 25 cm a mazal zpět k limigrafu pro auto, domů na oběd (pozdní, v půl druhý) a do práce.

Dneska jsem viděl a míjel asi 6, 7 dalších rybářů, a to už je na ten kousek skoro moc. Voda byla čistá a byly vidět ryby u břehu – tloušti, okouni, ta štika… To se mi líbí. Ranní mraky se rozpustily a od 11 svítilo slunce a teplota vylezla na 14° C. Kromě tý ztracený štiky mi dneska nespadla ryba, ty nový japonský háčky Hanák H400 vel.12 drží jak přibitý. Celkově mi přišlo, že se rybám moc nechtělo. Lákal jsem i pár ryb na oči pod břehem a některý ty moje mušky vůbec nezajímaly. Jednomu okounovi jsem tancoval s muškama u huby a on jen stál a civěl, a pak odjel…

(5)(0)