V sobotu jsem si pěkně odpočinul a plný sil se těšil na rybářskou neděli. Měl jsem v plánu být na Boršově celý den. Nakonec jsem z končil už v půl třetí, ale o tom až níže.

Před desátou jsem vyzvedl Jirku. Původně jsme měli v plánu zmapovat neprobádané části revíru pod rozbitým jezem dolů k Rožnovu. Po zjištění, že teče 15 kubíků, jsme to přehodnotili a chystali se pod hlavatkovou tůň na jistotu, na vysazené ryby. Když už jsme byli skoro připraveni, přijel Pusťa s kámošem a již převlečeni nás drze předběhli a mířili na vysazené místo. Tak jsme s Jirkou šli prověřit hlavatkovou tůň s tím, že se kluci mezitím vyblbnou a my to po nich dočistíme. Po třičtvrtěhodince těžké práce s nymfami jsem málem utopen uprostřed tůně konečně zasekl duháka. Pak druhého – ale to byl velký tloušť.

Přemluvil jsem Jirku k rychlé exkurzi tůně u cementárny. Nad nic, na top místě na konci tůně jsem jednoho pěkného vytáhl. Jirka nade mnou kontroval malou 35. Pak jsme to vzali zrychleně dolů, Jirka zkusil křídlatkovou tůň a já řez pod ní, kde jsem vdycky nějakého duháka umluvil. Jednoho jsem vytáhl za košilku a za chvilku ještě jednoho tak 45.

A teď konečně dolů do vysazených. Pusťa volal, že tam zasekli ve dvou jednoho a úspěch zdolání nepopisoval. Nejdřív jsme zkusili konec pláně. Jirka viděl kolečko a zkusil suchou. Já tomu v těch 15 cbm moc nevěřil a dál jsem se věnoval nymfování. Na konci pláně sebral, ale to už Jirka zkoušel mokrou na vysazence. Poslal jsem sběračovi nymfy na mokro a napodruhé zabral, rozjel se, udělal vlnu (odhad 45-50 cm) a byl pryč. Chytil jsem modrého potočáka a šel do sádek.

Jirka s mokrou neuspěl, tak jsem začal luxovat levou stranu s nováčky. Úspěch se dostavil až ke konci tahu. Věřil jsem, že tam jsou a že nějakého chytím. A chytil jsem tam jednoho, druhého, velký a divoký mi po chvíli spadl. Nechápu jak, ale nymfu mi vzal postižený duhák s vyvrácenou čelistí, který neuměl zavřít tlamu. Divný, tak jsem ho vyfotil. Pořád jsem věřil, že když tu jsou, tak nějakého macka přeci musím dostat. Poslal jsem nymfy k druhé straně na hranu proudu, bum a byl tam. Bojoval statečně, ale ta šestnáctka od Hanáků fakt drží. Po několika místy dramatických minutách bylo skoro hotovo. Vyvalila se velká vysoká jikernačka a barvami úplně zářila. Krásné ryby nám vysadili, to se musí nechat.

Když jsem viděl, jak jí ta zelená nymfa na dvanáctce 2499 visí na kraji šavle, hodně jsem se bál ztráty tak pěkného úlovku. Po pár nepodařených pokusech se mi ji podařilo mým skřelovým chvatem podebrat. Ten chvat používám jen u ryb, které si hodlám vzít, takže už víte, jak dopadla. Už dlouho jsem takového macka domů nepřinesl, navíc toho po boji měl dost a také jsem si chtěl udělat pár fotek. Po dlouhém focení jsem musel Jirku ze břehu přemlouvat, ať prochytá jamky nad rozbitým jezem a chytne konečně taky rybu. Bylo vidět, že ho to dnes moc nebaví a že by šel nejraději domů. Tak jsme ve tři skončili (já už v půl).

Napočítal jsem 10 duháků, potočáka, tlouště a proudníka za 4 hodiny.
Na nymfování je těch 15 kubíků dobrejch, ale ne všude. V proudech jsem nechytil nic, vše na pomalejších hloubkách.

Nejlepší byla opět zelená. Jednoho jsem chytil na novou skořicově hnědou ve stylu zelené, kterou jsem na chvíli zkusil na horním přívěsu. Dole jsem zkoušel různé s nevýrazným úspěchem. Spíše šlo o správné zatížení, aby se mušky rychle potopily a daly vést pomalu u dna.

Počasí bylo pěkné, po obědě se vyjasnilo a byl krásný teplý podzimní den.

(0)(0)