Guláš se mi povedl. Po půl jedné jsem opouštěl spokojenou rodinu a mířil k Boršovu. Po cestě jsem se rozhodl, že zajedu nad rozbitý jez. Navázal jsem nové nymfy (doprostřed na jistotu klasickou zelenou) a chytil duháka. V řece se vlnila barevná prostěradla z listů a já se snažil házet mezi ně. Někdy to ani nešlo. Listů jsem zdolal určitě více, než ryb. Na místě se známým duhákem, který už nade mnou dvakrát zvítězil, jsem to šikovně obešel a nahodil nymfy kousek proti proudu. Návazec zaškobrtnul o dno a rozjel se. Tentokrát jsem vyhrál já a báječný podzimní duhák se za odměnu nechal docela klidně vyfotit.

Nejhezčí ryba dne. A taky největší.

Nade mnou se objevil neznámý kolega a za ním Roman Exl. Využil jsem toho, že jsem tu byl první a nad proudy vlevo vytáhl postupně 4 pstruhy. Nechtěl bych jít po sobě:-) Největší z nich se zvláštními proporcemi těla byl neuvěřitelně bojovný a těžký, Roman volal, že „je za vocas“, ale nebyl. Pak jsem to klukům nechal a jel k hospodě.

Zajímavá stavba těla, příště ho poznám.

Chytil jsem dva duháky vpravo nad hospodou. Níž to bylo horší, ale jednoho potočáka jsem chytil. Došel jsem na pláň nad most a chtěl chytit parmu. Místo toho jsem vytáhl dalšího duháka. Pusťa přijel pro pstruha do otcova rybníčku, nad mostem ho chytil a ve vezírku transportoval do kýblu v autě. Přežil to Pusťo? Pak se ještě objevil Viktor a šel na sucho. Celý den jsem neviděl kolečko. Až teď k večeru na pláni se občas ryba ukázala, ale já už to vázat nebudu. Místo parmy jsem chytil duháka a šel domů.

Je ze mně na větvi a sluší mu to.

Celkem jsem zasekl 13 pstruhů (4 potočáky), vytáhl jsem jich 12. Jeden byl za hřbet, ale cítil jsem, jak se mi vyhákl z prostřední a přepíchl na spodní mušku. Chytal jsem od 13 do 18 h. Voda byla čistá a malá – 9 cbm.

Nová hnědá z bodyquillu na spodním přívěsu fungovala výborně. Zelená standardně dobrá. Prototyp nymfy ve svítivých barvách minule úspěšné jepice si koledoval o výměnu, ale večer se zachránil na pláni nad mostem, kde chytil starého duháka chystajícího se ke sběru. Nějak jsem se rozvázal a mám připraveno mnoho véček na vyzkoušení, ale potřebuji aby nefoukal vítr, neplavalo tolik listí a bylo trošku tepleji. Líhnutí jepic by nebylo na škodu. Dnes skoro nebyly vidět. Ale viděl jsem snad 3 cm velkého skořicového chrostíka, jak se nepotrestaně plácá na hladině.

(2)(1)