Já jsem dneska moc nechvátal, nechtělo se mi do toho psího počasí. Po osmé jsem v Boršově vyfotil pár kolegů – jeden z nich zrovna tahal velkého duháka. Prý nějaké nachytali. Pak jsem jel do Vyšáku, kde tekla dost velká voda. Rozhodně to nevypadalo na udávaných 13 cbm, spíš na 20. Prošel jsem místo nad a pod železňákem a chytil jednoho potočáka. Kamil za jednoho duháka zaplatil koupačkou a rozbitým kolenem, když nezvládl těžký terén nad mostem. Zkusili jsme chvilku pod přehradou, ale bez záběru. Tak jsme zajeli do Boršova k Brejžkům na řízek a prošli kus řeky pod cementárkou. Tam byla voda už dost velká a pořádně nešlo zabrodit. Nymfa nefungovala, na strýmra jsem chytil menšího duháka a potočáka. Pořád pršelo, ochladilo se až na 2°C a nevypadalo to, že se braní nebo stav vody zlepší. Tak jsem to zabalil a jel se domů těšit na lepší stav vody.
Franta Tobiáš

Další zprávy z mailu:

Byl jsem na zahájení a během 4 hodin jsem neměl ani záběr. Chytal jsme pod mostem  a sestupoval směrem k vlakovému přejezdu. Zkoušel jsem co se dalo ale bohužel žádná akce. Nevím co bylo špatně. Většina lidí kolem chytilo za tu dobu kolem 5 ryb a opravdu velkých. Chytal jsem na mušák a zkoušel většinou nymfy. Asi to chce streamery a hodně barevný? Příště to bude určitě lepší.
S pozdravem Mira Z.
– určitě to chce streamery, nejlépe napodobeniny rybiček. Já dávám kombinaci bílý dolů / černý nebo hnědý nahoru ve velikosti 5-6 cm. FT.

Petrův zdar rybáři,
Dneska ráno jsem vstával v 5:40, abych to zahájení pekně stihl. V půl šesté jsem byl na místě a nemohl se dočkat,až skočím do vody . padla šestá a já na nic nečekal a šel na věc, dva náhozy a byl tu první záběr, vypadalo to na pěknou 70 a nedala mi téměř žádnou šanci a byla pryč i s blobem. Nachytal jsem celkem 6 duháků kolem 45 cm dva něco přes pade, a nejmín pět mi jich spadlo. Doba chytání od 6 do 10:30. Rybářů bylo požehnaně i přes nepřízen počasí.
Zdravím všechny Martin.

Pokud máte nějaké fotky a chcete se podělit, pošlete prosím. Díky, FT.

(0)(0)