Přijel jsem ve dvě, nasadil streamery a šel na to. Počasí bylo lepší, oblačno, asi 10°C. Na vodě plavaly jepice i chrostíci a na tváři mi přistála 3 cm černá pošvatka. Ale sběr vidět téměř nebyl, jen ojediněle. Ryby jsou čerstvé a těch 25 cbm ne úplně čisté vody je moc. Voda má jen 6°, to je ještě málo. Až bude mít k deseti, bude živěji.  Nejdřív jsem to pročistil mezi mosty takovým způsobem (2 ryby – 60 a 45, oba na hnědého strýmra se zelenkavým tělem), že tu Vítek po mně chytil ještě 3 velké (2 opravdu velké přes 65 cm) a pár menších:-) Nad mostem chytal Kamil na nymfu a tak dlouho bagroval tu díru nad pilířem, až vybagroval druhou rybu dne – duháka 60 a jel domů, protože prý slíbil synkovi rybu.

Vzal jsem to po něm a chytil třetího. Strýmr už mě nebavil, tak se vrátil 150 m nad most a prošel to znovu s nymfami. Dalšího duháka jsem chytil až nad mostem. Pak jsem našel jednoho nad železničákem a dalšího pod. Už jsem chtěl končit, ale nakonec jsem došel až k čističce. Vyplatilo se, pod stromem jsem zasekl velkou rybu. Tak konečně pořádný duhák, myslel jsem si, protože ryba byla fakt těžká. Po pár zataženích mi bylo jasné, že to je první letošní parma. V tom proudu a s 0,16 a čtyřkovým prutem to nebyla žádná sranda, nicméně jsem ji pomalu přetáhl přes celou řeku do klidnějšího oplávku a když jsem si myslel, že je hotovo, zabrala a zpět do proudu. Prut se začínal ohýbat do hranata a měl jsem o něj trošku strach, ale vydržel. Fluorocarbon 0,16 Hanák se nedá utrhnout:-) Únik do proudu se opakoval asi čtyřikrát a pak se díkybohu vyhákla, nebyla k vytažení. Fotku mám, i když mizernou. Odhadem měla 70 cm a 4-5 kg.

Na jakou nymfu jsem chytil rybu nemá cenu psát, dnes na tom asi nezáleželo. Byly to spíš náhodné záběry – za 6 hodin 8 těžce odpracovaných ryb. Ale nebylo to špatné. Ryby jsou bojovné, hlavně ty 45 jsou přímo zdivočelé. Chtělo by to přidat ryby 40-50 cm. Ale vím, že nejdříve se musí nasadit zbytek těch velkých.

(0)(0)