Ale voda se pomalu ohřívá, podle chmi.cz má už 10 °C. Věnoval jsem Boršovu včerejší odpoledne a přijel mi pomoci i Milan H. Než přijel, prošel jsem úsek od velké tůně nad mostem v Boršově nad železňák se suchými muškami s nadějí, že přiměji k záběru nějakého loňského duháka. Výsledek byl žalostný, nechytil jsem nic.

S Milanem jsem přejeli k teď už dvakrát rozbořenému jezu. Krátce po vysazení to tu opět přehrabali a vypadá to jinak než loni, ale chytat tu v menší vodě půjde dobře. Milan věřil strýmru. Tato metoda mě ale moc nebaví a tak jsem nasadil nymfy. Sešel jsem od konce tůně pod mostem E55 k rozbitému jezu a chytil jednoho mrzáka (to není urážka, ale fakt, viz foto). Pak jsem obešel při 27 cbm příliš proudné úseky a prochytal hlubokou tůň nad Rožnovem. Kromě proudníka a tlouště jsem nechytil nic, ale bílé ryby jsou signálem, že se řeka otepluje a začíná žít. Milan nahoře nechytil nic, tady to po mně zkontroloval a jednoho středního duháka zasekl. Utekl mu.

Mrzák od rozbitého jezu

Bílé ryby brzy začnou brát Milan s duhákem, nad kterým nevyhrál

Přejeli jsme k těstárně. Tady se Milanovi dařilo lépe, vytáhl jednoho loňského duháka na černého strýmra, jednoho čestvého na bloba a další mu spadl. Vyměnil jsem horní nymfu za bloba (na kterého také nerad chytám, ale když to nejde rozumem, musí to jít silou) a na konci vedení nymf jsem je občas nechal splavat pod sebe. Ťuk – nic – ťuk – nic a bum, visela tam větší ryba. Po pěti minutách jsem přitáhl duháka kousek přes 50 cm a vyndal mu z tlamy nymfu i bloba. Pustil jsem ho a došel bez záběru až k vodoměru. Těch 27 cbm je už místy špatně broditelné a málem mi byly krátké neopreny.

Zítra se vysazuje 400 kg velkých a 200 kg středních duháků. Větší část půjde do horních, více navštěvovaných částí revíru. Dole je podle mého ryb dost, jen je zatím obtížné se na ně dostat. Uvidíme za malé vody.

(0)(0)