Vážení kolegové rybáři – pstruhaři. V úterý 12. 6. jsem si byl zachytat na Vltavě 24. Ač meteorologové věštili přívalové deště a povodňový stupeň 2 se z toho nic nevyplnilo, na dvě přeháňky ,které mne zastihly, jsem si poměrně slušně zachytal PP a PD v Boršově pod těstárnou.

A teď co se týká nadpisu. Začal jsen chytat ráno pod starým zbořeným jezem u Plané, do 8 hodiny ranní docela v pohodě, záběry byly docela časté až do chvíle, než do řeky nad jezem najel bagr a začal v ní neskutečně rajtovat a hloubit dno řeky odhadem tak do 1,5 metru. Šel jsem se podívet na tu spoušť. Dříve dobře broditelný úset od velké tůně u silničního mostu po zbořený jez je totálně zlikvidovaný, vytěžený materiál poslouží vedlejší stavbě (určitě za pakatel). Moc by mě zajímalo, kdo k tomu dal požehnání, co na to naši ,,slavní ochránci přírody „, jaký na to má názor náš ČRS a jak to vidíte vy ostatní ? A vy, kteří jste tam ještě letos nezavítali se tam jeďte na tu spoušť podívat, stojí to za to !

Je to dokonale zmařený úsek řeky, jen doufám, že to nebude pokračovat dál k Rožnovu. To se snad ani nevyplatí tam tu rybu dávat.

Dopadne to jako ve Zlaté Koruně na Vltavě 25, kde stavbou vodní elektrárny a jejím spuštěním se pomalu ztratila voda z jezu, v rameni okolo silnice pomalu neteče žádná voda a naskýtá se tady otázka, zda má ještě smysl držet tento úsek od mostu po jez jako hájený. Tady je vidět, jak podnikatelská lobby zase zvítězila nad zdravým rozumem.

Přes to všechno jsem si ten den docela slušně zachytal v horním úseku pod Boršovem. Tak ať Vám přátelé hodně berou a doufám že po kormoránech a vydrách tu nemáme další rozšířenou škodnou.

Karel

Admin: Asi by stálo za to zjistit, kdo tam hrabe a zda na to má potřebná povolení. Nevím, zda to může iniciovat Svaz, jako správce revíru?

(0)(0)