Ve středu jsem měl naplánovanou vycházku na ryby. V Boršově zrovna klesala voda z 22 na 16 kubíků a já cítil naději na zlepšení. Začal jsem kolem třetí mezi mosty. Vlezl jsem do již méně přikalené vody (botu jsem viděl tak na 40-50 cm) u laviček a chtěl zkusit, jestli se u keříku neusadila nějaká ryba jako loni, protože si myslím, že těch nedávných 60 kubíků s rybími stanovišti pěkně zamíchalo. Odhodil jsem nymfy a napadlo mě, že bych měl raději ještě zmáčknout dálkáč od auta. Jak ho lovím v kapse, záběr, velká ryba se otočila u hladiny, nabrala větev na dně a utrhla se. Škoda. Po pár hodech další záběr, duhák do 40 se neutrhl, ale spadl. Co se děje? Věnoval jsem se dál tomu místu, ale už vydalo jen pár drcnutí a tlouštíka.

Nejlepší zážitek dne: k železňáku přijely rafty. Z jednoho vystoupila blonďatá slečna, odhodila vršek, pak i spodek (účes na adolfa) a šla se vykoupat. Stál jsem před ní a nemohl se nepodívat, byla mladá a pěkná. A nestyděla se. Pak se ukázala ještě zezadu, osušila a šla ke své skupině. Já jsem konečně mohl přestat hoblovat ten keřík nad železňákem a mohl se odebrat na druhou, co se ryb týká zajímavější stranu.

Došel jsem tam a pečlivou dřinou vydoloval duháka asi 48 cm, takže nuly jsem se zbavil. Šel jsem i do díry u ostrůvku, nic. Vrátil jsem se až k Brejžkům převázal na sucho a v leže čekal na nějaký sběr. Nepřišel. Když už jsem tam tu suchou měl, prošel jsem to až k lavičkám, potkal Viktora, chytil pár tloušťů a proudníků a šel si udělat druhý prut na nymfu. Přejel jsem k těstárně, kde Pavel Jaukner hlásil na přívlač s gumovou rybkou dva duháky za čtvrt hodiny lovu. Šel jsem po něm a přijel mi pomoci i Viktor. Chytil jsem jednoho malého duháka a šlus, už nic. Došel jsem i pro suchou, ale to bylo taky marné. Viděl jsem jedno jediné sebrání od pstruha a ten moje chrostíky nechtěl, nebo neviděl. Byl tu hrozný hluk, u těstárny mlátili do cisteren, hučelo to a v kempu taky nebyl klid. Nic moc. Asi Boršov odložím na podzim. Ale kam budu jezdit na ryby v létě?

Pavel Jaukner:
Byl jsem ve středu a ve čtvrtek. Voda zkalená, ale už daleko lepší než o víkendu. Ve středu jsem na vláčku chytil 5 a ve čtvrtek 6 duháků + nějaké okouny. Chce to světlé barvy, které jsou v kalné vodě vidět. Včera jsem měl i kontrolu od RS Davida – popovídali jsme, potykali, když jsem si na začátku sezony stěžoval, musím teď pochválit.

(0)(0)