V neděli jsem hodil sondu k železňáku. Voda byla čistější, ale pořád to není ono. Ale jednoho duháka jsem z bezedného tahu dostal a druhý mi spadl, takže jsem pokračoval dolů. Nic, až u čističky jsem chytil jednoho vpravo. Pak jsem tahal proudníčka a zdálo se mi, že se za ním zavařila voda. Shora přišel Jirka a na tom místě napíchnul macka, který se s ním nemazlil a urval se. To se nám oběma stalo dnes ještě vícekrát. Mě to urvala větší ryba na neobvyklém místě pod kamennou hrázkou. Došli jsme až do tůně k cementárce. Tam jsem chytil 3 duháky. Jirka se zaměřil na bílou rybu a na potočáky (2 ks). Duháka, přestože asi 3 na prutě měl, nevytáhl. Já jsem vytáhl 6 duháků do 48 cm (spíš menších), jednoho jsem utrhl a tři mi spadli + pár bílých vč. 2 ouklejí.

Zvláštní bylo, kolik jsem měl „drbanců“, Jindy to nepozoruji, normálně ryba zabere, já zaseknu a vytáhnu ji. Ale včera to tak nebylo. Do nymf pořád něco drnkalo, ale nešlo to zaseknout. Přišlo mi, že ani ty bílé ryby nějak neberou. Večer chvíli lítaly velké šedé jepice a u železňáku, kam jsme se ještě vrátili, byla vidět asi 3 sebrání. Ale na suchou to nebylo.

Pro Scanixe: pokud jsi chytil podobné potočáky, jako je ten na fotce, tak ti byli pravděpodobně vysazeni. Říkal mi o tom p. Štěpán ze Svazu. Třeba se tu usadí, uvidíme.

Potočák z Boršova

(0)(0)