Setkání proběhlo podle plánu, jen lidí přišlo méně, než se přihlásilo. Měl jsem z toho trochu nervy, protože jsem obsluhu v hospodě objednal už na osmou, kdy jsem tam seděl s Pusťou a Jirkou. Pak dorazil Milda a Roman Dobiášů. Takže chudáci hospodští vstávali kvůli pěti lidem a pěti porcím párku. No ale co, oni to nějak zvládnou a nějakej kšeft za celej den snad byl.

Chytání nebylo špatný. Dopoledne jsem šel s Mildou na jeho přání od hospody k mostu a vlastně až skoro k železňáku. Prvního pstruha (potočáka) jsem sice chytil já ze zadní pozice, ale u hospody se do toho Milda pustil a chytil tři. Tak jsem ho předběhl, nad mostem jsem vyrovnal a díky třem parmám (jen jedna a zrovna ta nejmenší 35 cm za hubu, ale uznal mi je) se dostal i do vedení. Pak mi divoký duhák na pláni utekl a byl šlus. Vítek přijel ze zlatky a viděl mně tahat rybu, naskočil ještě do řeky a po chvíli zapřáhl také parmu. Vychvaloval Zlatku, prý to bylo nádherné dopoledne. Chytil tam 8 pstruhů a dvě parmy, jednu obrovskou 80 cm. Dopoledne tedy celkem dva duháci, potočák a tři parmy, Milda tři duháky, dva proudníky a tlouštíka, které jsem mu na oplátku počítal taky:-)

Po výborné polévce, dvou pivech a guláši jsme pokecali u stolu s Martinem Šimánkem, který přijel jen na chvíli, s panem Havelkou a jeho synkem a dalšími. Rozdal jsem i formuláře a nechal je vyplnit, snad to k něčemu bude. Pak jsem jel s Vítkem do hlavatkové tůně nad most E55. Strategicky jsem se pustil první a chytil dva duháky u vrbičky během chvíle. Shora přišel Pusťa. Po mně potopa, Vítek ani Pusťa neskórovali. Došel jsem skoro až k brodu nad mostem, kde jsem nikdy nechytal, nabral si do kapes i do vodotěsných krabiček, ale rybu to nepřineslo. Ze břehu nás kontroloval z důvodu nastydnutí nechytající David a Kamil, který nakonec z Prahy přijel, ale taky nechytal. Havelkovi se přišli také podívat – zrovna jsem chytil rybu. Pak jsme ještě zkusili jsme konec tůně a vysazovací místo pod tůní. Vítek šel první (tedy po Pusťovi, který šel to místo dvakrát a jednu rybu zmařil) a chyceným duhákem ukončil lov. Já se přidal k Pusťovi a pokračovali jsme až nad rozbitý jez – bez záběru.

Kamil nás svou novou Oktávkou teleportoval do hospody – 105 kW a jak to s tím protaženým golfem cvičí – vynadal nám za zaneřádění auta a šel s námi na nealko a na stejk. Večer se nás sešlo víc: já, Kamil, Vítek, Jirka, Pusťa, Havelkovi, Milda a přišel i neuvěřitelný, ale mě celkem sympatický Viktor s rodinkou. Otázka tam byl jen na chvilku odpoledne, minuli jsme se. David už byl na hokeji.

Probrali jsme chytání na Boršově, pytlačení, stráž, vysazování a další otázky, vypili dost piva a jak jinak to mohlo dopadnout, než tak, že jsem skončil s Pusťou a Vítkem ve Vatíku. Po dvou třech kroužcích to Pusťa vzdal, já dal ještě dvě v baru s Vítkem, utužil naše přátelství a asi v půl dvanáctý jsem šel hajat. Výbavu a foťáky mám doteďka u Jirky, díky že se mi o to postaral.

Celkově byla ta akce pozitivní, ale chtělo by to asi udělat někdy po létě a sehnat víc lidí, aby byla zajímavější. V září by šlo zajistit i nocleh v kempu pro hosty z větší dálky.

Milan se nedostavil z důvodu nemoci, škoda, Havelkovi po něm toužili. Chtěli ho prý konečně vidět chytit rybu. Ale viděli při akci alespoň mě, když se přišli podívat na hlavatkovou tůň. Michal se nedostavil z důvodu kácení lesa. Franta Hanák byl po srazu třídy na Moravě, takže také nepřijel.

Původní pozvánka:

Aktualizace: 26.11. mají v kempu od 18.00 schůzi hasiči. Takže na nás zbyla neděle 27., což myslím až tolik nevadí. Lepší než nic. Mluvil jsem s panem Čerklem z Kempu a domluvil jsem se, že bychom se dostavili po osmé, byla by polévka, pak ve dvanáct guláš a večer kuřata a kolena. Navíc mohou přijet i ti, kteří budou v sobotu ve Vyšáku a doladit si formu na Boršově.

Tak to začněte šířit do světa a do komentářů šoupejte přihlášené, příští týden mám Čerklovi volat počet lidí.
Davide, ty bys mohl sepsat seznam potencionálních hostů, máš přehled.

Přihlášeni:

Milan Hladík
Michal Adamčík
Milda Hosenseidl
David Říha
Jirka Šindelář
Vítek (pokud nepojede do Rakous)
Kamil Kuzba
Pavel Šmíd
+ kamarádi (ještě nevím počet)
Pepa (měřil mi na 2. lize na Mži)
Martin Šimánek
+ kámoš
Franta Tobiáš
Franta Hanák?
Ondra Pustějovský
Roman Dobiáš

(0)(0)