Myšlenka vytvořit web či spíše blog o Vltavě 24 v Boršově se ve mně zrodila již minulý rok. Tento revír je svou koncepcí téměř revoluční a konečně respektuje i ty, kteří chtějí chytat na „lepší“ vodě a jsou ochotni si za to připlatit. Návštěva tohoto revíru může být skvělým zážitkem i trpkým zklamáním. Obojí je hodno zaznamenání. Proto jsem spustil tyto stránky, kde byste měli psát o úspěších a radostech z lovu v Boršově, ale také o problémech a nedostatcích, se kterými jste se na této vodě setkali. Samozřejmě uvítám i příspěvky z jiných revírů.

Revíru Vltava 24 by měla být věnována mimořádná péče a pozornost nejen z důvodu, že jako jeden z mála revírů vedených Českým rybářským svazem na sebe opravdu vydělá, ale také z důvodu, že ukazuje cestu, kterou by se rybářský svaz měl vydat. Rozdělení revírů dle kvality a různé ceny povolenek by bylo atraktivní pro ty rybáře, kteří chtějí a mohou do svého koníčka investovat více prostředků. Většinou se jedná o ty, kteří nechodí k vodě jen za účelem odnesení co největšího počtu ryb, ale hlavně pro zážitky a radost z muškaření. O ty, kteří pochopili, že za své peníze si nekupují ryby, ale možnost lovit na pěkných a slušně zarybněných revírech.

Jednotnou (a velmi nízkou) cenu za povolenky na všechny pstruhové revíry v kraji podle mého nelze do budoucna udržet. Je to podobné, jako kdyby jste měli možnost si koupit v obchoďáku všechny druhy salámu za stejnou cenu. Nejdřív se sežere uherák (Vltava 28 ve Vyšším Brodě) a v regálu zůstane turisťák a junior (Stropnice, Nežárka). A to raději nemluvím o kabanosu.

Tyto stránky nejsou provozovány ani sponzorovány Českým rybářským svazem. Nebudu příspěvky cenzurovat, ale ponechávám si možnost vymazat veškeré sprosté, urážlivé a zbytečné příspěvky a komentáře. Toto není web pro rybáře, kteří se chtějí hádat a nadávat . Je pro ty, kteří se chtějí s ostatními podělit o zážitky z lovu na Vltavě 24 a dalších revírech, chtějí sdělit svůj názor a tím přispět ke zlepšení kvality muškaření v Boršově a možná v celé České republice. Vaše příspěvky budou číst i ti, kteří mohou ovlivnit vývoj muškaření v jižních Čechách a v celé České republice.

Tento web není komerční. Příspěvky na provoz vítám, ale nehodlám být otrokem reklamy. Vyhrazuji si právo smazat reklamní části příspěvků, nebo celé příspěvky.

Tyto stránky byly nedávno spuštěny a obsah bude doplněn. Pokud jste si zde zatím moc nepočetli, je nejvyšší čas něco napsat.

S přátelským pozdravem „Petrův zdar!“

Franta Tobiáš

Informace o prodeji povolenek MO ČRS České Budějovice 1 (www.crsmo1cb.wz.cz, 387 425 967), rovněž v terénu u vody mobil 725 136 592 a 725 136 594, dále MO ČRS České Budějovice 2 (http://rybari.pohoda.com, 386 466 330).

(0)(1)